Strikk til mannen

Å strikke eit plagg til det motsette kjønn er ingen enkel sak, i alle fall ikkje her heime. Han har sterke meiningar om kva han meiner at han kler både av fargar og snitt. Ikkje mønster på bærestykke, ikkje cardigan og i alle fall ikkje fargar. Eg er derimot ikkje einig, for eg meiner at han kler veldig mange fargar og eg får nesten gåsehud når eg ser menn i strikk. Det ser så flott ut!
IMG_8790.JPG
Ein ana ting som gjer at det er utfordrande å strikke til mannen i huset er kva som finnes av oppskrifter til menn. For heilt ærlig så er det mykje som ikkje er fint på ein mann, – eller retting; min mann. Ein mann som er svært lite urban og vågal i klesvegen. For eg ser at oversize- skappelgenser ikkje er fint på ein slik mann som eg har, og at rundfelling kan gje genseren eit feminint preg. Mønsterstrikk derimot synes eg er veldig flott, berre ein vel eit bærestykke som passar fint til brede skuldrar. Men eg likar det jo praktisk og, utan for mykje montering og fjas, for ei vanskelig oppgåve eg har valt meg.

Men så, endelig, etter eit år med planlegging og utspørjing så kom eg over ei oppskrift i haustens KK Strikk. Enkel mønster- og strukturstrikk som gjev plagget eit røft uttrykk, raglanfelling som eg kan utvide og legge masker imellom for ein maskulin felling og litt halvtjukke pinnar. Eit så stort plagg må jo og gå litt framover. Så då bestilte eg garn, valte ut farge utan å sei noko til mannen før pakka låg på postkontoret.
IMG_8782.JPG
Det blei ikkje eit dristig fargeval eller snitt, men det kunne det heller ikkje bli denne gongen. Mørkebrunt garn frå Gjestal som er eit blandingsgarn av bambusull og akryl. Det blir ikkje ein turgenser, men meir ein kvardagsgenser som ikkje klør. Det viktigaste for meg er at han likar genseren og at den sit fint på han. Då skal eg vere fornøgd.

Nokre dagar seinare såg eg at Sandnes garn lanserte eit nytt hefte 1619 Herre, så bra at det endelig kjem meir utval for menn. Kva er vel kjekkare enn ein mann i heimestrikka genser? Eg ser at dei brukar både tweed, merino og alpakka garn i oppskriftene, det kan ikkje bli ana enn gode plagg. Det kan godt hende at det blir meir strikk til mannen viss dette prosjektet blir ein suksess.
9041619-1_1_1_1.jpg9041619-9_1.jpg
Bileta er lånt frå sandnesgarn.no

One thought on “Strikk til mannen

  1. Det er fint med menn i hjemmestrikket, men mannen min vil heller ikke ha så mye sånt. Han syns det blir så varmt. Takk for koselig tilbakemelding på min blogg. Ønsker deg en fin kveld

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s