Crêpes med kvit sjokoladekrem

Åhh.. For ein nydelig sommar, endelig litt temperatur, nå skal eg ikkje klage på at det er for varmt, det er perfekt uansett, me må kose oss nå og nyte lange dagar. I dag har eg vore ute og ordna i hagen, Pascal ligg under trillebåra mens eg nappar ut løvetann frå plenen, me kosar oss veldig. Eg har bare hatt han i tre veker, men det kjennes ut som at han alltid har vore her. Han er heilt perfekt i mine auger, ei liten kosegut, einaste ulempe er at han er like vill etter garn som meg. Haha, dårlig kombinasjon.
Edvin_Pannekaker_Eirefjell-87
Eg tenkte at eg ville dele ei heilt nydelig oppskrift på crêpes, altså tynne pannekaker og ein silkemjuk sjokoladekrem som er at kvit sjokolade. Eg lagde det i førre veke og skulle gjerne hatt ei runde til, men nå får det halde. Ein kan ikkje ete så mykje ein vil av det, men uansett om ein gjer det, så er det likevel verdt kvar einaste kalori. Oppskrifta låg på ein fin blogg som heiter klisjèhjemmet. Oppskrifta er så god at ein lett kan doble den.

Crêpes:
250 gram kveitemjøl
3 ss sukker
Salt
4 egg
6 dl mjølk
60 gram smør

Bland alt det tørre saman fyrst, smelt smør og tilsett egg og mjølk, rør godt slik at det blir ei klumpfri røre. La røra svelle på benk i 15 minuttar. Steik og server.

Edvin_Pannekaker_Eirefjell-79
Kvit sjokoladekrem
Lag gjerne kremen nokre timar før servering, gjerne dagen før den skal serveras.
3 dl kremfløte
300 gram kvit sjokolade

Varm opp kremfløten til kokepunktet, knekk sjokoladen i ein bolle. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør til det er ei jamn blanding. Sett blandingen kaldt, enten frysaren eller i kjøleskåpet. Pisk den opp, ha den i kjøleskåpet nokre timar eller server med eingong. Den blir fastare om den får stått kjølig etter den har blitt piska. Server med friske bær.

Edvin_Pannekaker_Eirefjell-80
Edvin_Pannekaker_Eirefjell-81

Server gjerne med nutella om du har. Nam nam!

One thought on “Crêpes med kvit sjokoladekrem

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s