Bringebærbollar

Endå ein oppskrift frå flinke fotballfrue, denne gongen har eg prøva meg på
bringebærbollane, nysteikte bollar med kvitsjokolade- og bringebærfyll. NAM!

Eg brukar ikkje oppskriften slavisk, det er ein perfekt «slumpe-oppskrift»,
der ein kan smake seg fram sjølv, bare hugs på at deigen minnar om
ein pepperkakedeig, berre ikkje så hard. Når ein berre brukar mandelmjøl
så smakar bollane litt for mykje mandlar for min smak, derfor tilsett eg
også kokosmjøl og sesam-mjøl for ein meir nøytral smak.
Sama med kesam og kremfløte, eg brukar heller lettare alternativ sidan
eg ikkje et lavkarbo fast.

1375920_10151646206000836_1128497980_n
Ingrediensar:
2 egg
6 ss sukrin
6 ss kesam
4 ss fløte
160 gram mandelmjøl
ei klype salt
4 ss kardemomme
6 ss fiberhusk
100 gram smelta smør
Fyll:
Bringebær
Kvit sjokolade (Gjerne med stevia for at det skal vere sukkerfritt)

Slik gjer du:
Visp saman egg og sukrin.
Smelt smør og tilsett alt det andre.
Deigen skal vere fast, la den kvile i 10 minuttar slik at
fiberhusken skal trekke til seg væske og binde deigen.
Lag bollar i passande størrelsar, legg på steikebrett,

steik på 180 grader i 20 – 25 grader, dei sprekk litt opp når dei er ferdige.

1391797_10151646205915836_450578514_n

Håpar det smakar! 🙂

6 thoughts on “Bringebærbollar

 1. hvordan har det seg sånn at du har begynt å bruke alternative produkter? bruker du alltid sunnere produkter når du lager mat? virker som om du har fått et sunnere «livstil» når det kommer til mat;)

  Likar

  • Eg fekk interesse for det for eit år sidan, det er spennande med noko nytt, samtidig vanskelig med smak synes eg. Nei, ikkje alltid, eg et vanlig mat, hadde ikkje klart og kutta ut alt som er godt. Synes alltid det er moro og teste ut ulike oppskrifter.

   Likar

 2. Som jeg tror jeg har fått med meg er du utdanna kokk og studerer til å bli lærer?
  Du lager så mye godt, men som oss andre studenter er økonomien stiv. Hvordan har du råd til alle disse ingrediense? Lager du alltid maten så «fullkomment» eller har du dine vri? Har du dine student perioder med litt dårlige mat? Hehe
  Jeg skulle ønske jeg kunne ha laget et mer komplisert mat men som student strekker ikke økonomien alltid til. Hvordan får du det til 🙂

  Likar

  • Ja, det stemmer, eg blir førskulelærar. 🙂
   Eg kjøper spesial ingrediensar innimellom, kjøper også på Iherb. Eg brukar ikkje så mykje tid på å laga mat, det blir stort sett kjappe måltider. Dette med økonomi og mat er vanskelig, eg er ein kritisk forbrukar men må tilpasse det etter lommeboka som andre. Men hadde eg eti frossenpizza og nudlar kvar dag ville eg følt meg som ein søppelsekk, det gjev meg ingenting.

   Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s